Hij is mijn broer

BY Dennis Velders
Over de film

Filmmaker Dennis maakt zich al jaren zorgen over zijn jongere broertje Stan. Hun bewogen verleden heeft bij Stan geleid tot depressie en een angststoornis. In de afgelopen jaren hebben ze altijd gescheiden van elkaar geleefd. Door elkaar te bevragen en te filmen proberen de broers trauma's uit het verleden onder ogen te zien en groeien ze nader tot elkaar.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

Bekijk ook

Hand in Hand is een documentaire over een vader en dochter, die samen kampen met dezelfde zeldzame aandoening: neuralgische amyotrofie. Hierdoor hebben ze allebei last van verlammingsverschijnselen. Desondanks gaan beiden anders met hun aandoening om en worstelen ze met schuldgevoelens.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

'FakeNiels: gebouw(d) op leugens' is een documentaire waarin Niels van Rens de werking van fake news onderzoekt met de aankondiging van de komst van een groot Zweeds woonwarenhuis in Horst. Hoe zal de media en de maatschappij reageren? Maar de impact van het fake news op de omgeving én op hemzelf blijkt groter dan gedacht.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

'Hoe Koen het ziet' is een documentaire over Koen Versleijen die lijdt aan het syndroom van Usher. Langzaam verliest hij zijn zicht en belandde daarom ook mentaal in de put. In de documentaire zien we hoe Koen én zijn gezin omgaan met de ziekte en hoe ze zich voorbereiden op een leven zonder zicht.

*FILMBLOK 2: 16.30-18.00 uur*