Jan’s Kerk

BY Sander Spreeuwenberg
Over de film

Jan's Kerk is een documentaire over Jan Jeucken. Jan is de beschermvader van 'zijn' vleermuizen, die in de nok van de kerk in Castenray huizen. Al jarenlang observeert en onderzoekt hij de vleermuizen. Maar nu Jan op leeftijd raakt maakt hij zich zorgen over hoe het verder moet.

*FILMBLOK 2: 16.30-18.00 uur*

Also look at

Hand in Hand is een documentaire over een vader en dochter, die samen kampen met dezelfde zeldzame aandoening: neuralgische amyotrofie. Hierdoor hebben ze allebei last van verlammingsverschijnselen. Desondanks gaan beiden anders met hun aandoening om en worstelen ze met schuldgevoelens.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

'FakeNiels: gebouw(d) op leugens' is een documentaire waarin Niels van Rens de werking van fake news onderzoekt met de aankondiging van de komst van een groot Zweeds woonwarenhuis in Horst. Hoe zal de media en de maatschappij reageren? Maar de impact van het fake news op de omgeving én op hemzelf blijkt groter dan gedacht.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

Filmmaker Dennis maakt zich al jaren zorgen over zijn jongere broertje Stan. Hun bewogen verleden heeft bij Stan geleid tot depressie en een angststoornis. In de afgelopen jaren hebben ze altijd gescheiden van elkaar geleefd. Door elkaar te bevragen en te filmen proberen de broers trauma's uit het verleden onder ogen te zien en groeien ze nader tot elkaar.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*