My Lost Russian Mother

BY Sam Jones
Over de film

Veelbekroonde documentaire met Netflixiaanse spanning:

An intimate tale of secrets and lies, family and ethnicity and one young man’s odyssey from America to Russia, searching for his birth mother.

Irish filmmaker Sam Jones, in his first feature documentary follows US citizen Gabe, trying to trace the mother he and his sister were taken from in childhood when they were adopted into America.

Gabe arrives in Russia high on expectation. He wants to know who he is and the truth about his childhood.

What he finds is not the loving parent he hoped for, but an alcoholic, a woman steeped in lies, darkness and death.

*FILMBLOK 3: 19.30-21.30 uur*

Also look at

Hand in Hand is een documentaire over een vader en dochter, die samen kampen met dezelfde zeldzame aandoening: neuralgische amyotrofie. Hierdoor hebben ze allebei last van verlammingsverschijnselen. Desondanks gaan beiden anders met hun aandoening om en worstelen ze met schuldgevoelens.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

'FakeNiels: gebouw(d) op leugens' is een documentaire waarin Niels van Rens de werking van fake news onderzoekt met de aankondiging van de komst van een groot Zweeds woonwarenhuis in Horst. Hoe zal de media en de maatschappij reageren? Maar de impact van het fake news op de omgeving én op hemzelf blijkt groter dan gedacht.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*

Filmmaker Dennis maakt zich al jaren zorgen over zijn jongere broertje Stan. Hun bewogen verleden heeft bij Stan geleid tot depressie en een angststoornis. In de afgelopen jaren hebben ze altijd gescheiden van elkaar geleefd. Door elkaar te bevragen en te filmen proberen de broers trauma's uit het verleden onder ogen te zien en groeien ze nader tot elkaar.

*FILMBLOK 1: 14.00-16.00 uur*